SEAS-NVE, køb strøm, elselskab

7 tips til at bruge vinden som en ven

Udarbejdet af Sustain Daily – i samarbejde med SEAS-NVE

1. Få velduftende vasketøj med vindkraft

Drop tørretumbleren på tørre dage med en let brise og hæng i stedet vasketøjet udenfor. På dage med svag til frisk vind kan tøjet sagtens nå at blive tørt, selvom det er koldt i luften. Og som ekstra bonus kommer dit vasketøj til at dufte så godt og friskt, når du tager det ind igen.

2. Luft hurtigt ud – få blæst huset igennem

Det er godt for både dig og dit indeklima at få luftet ud. Generelt anbefales det, at du lufter ud i 5-8 minutter 2 gange om dagen. Særligt om vinteren kan det dog blive en rigtig kold fornøjelse og når det rigtig suser, så kan du nøjes med en hurtig udluftning med fuldt gennemtræk 2 gange dagligt.

3. Lad alle dine batteridrevne apparater op, når det blæser

Når det blæser er der masser af vindenergi at forbruge af og det kan du lige så godt udnytte! Næste gang der er sus i træer og buske, så få sat alle dine batteridrevne apparater til opladning – inklusiv din powerbank.

4. Bog eller film? Vælg serierne med bedre samvittighed, når det blæser

Er du i tvivl om du skal bruge aftenen på en god bog eller et par afsnit af din yndlingsserie, så kig på vejrudsigten (eller i vores app). Når det blæser er strømmen ofte både grønnere og billigere og du kan med bedre klimasamvittighed bruge aftenen foran tv’et.

5. Gå en tur ved kysten

Der er altså noget særligt ved en dansk strand om vinteren når det rigtig blæser. Udover, at det er smukt med bølgebrus, så får du også blæst hovedet igennem og får en pause fra tankemylder og to do lister. Du kan for eksempel se på og lade dig inspirere af dem, der bruger vinden anderledes på vandet.

6. Nyd at være inde i varmen

Når det virkelig blæser er det bedst at holde sig indenfor. Heldigvis erde fleste danske huske også ganske tætte, og det kan være rigtig hyggeligt at nyde en aften mens vinden suser udenfor.

7. Undersøg om dit hus trænger til en tætning

Trækker det ind? De fleste dage lægger du måske ikke mærke til det, men hvis vinden virkelig rusker i tag og træer, opdager du måske en kold passage eller et utædt vindue i huset. I stedet for at blive irriteret kan du takke vinden for at gøre dig opmærksom på et problem der kan løses. For selvom du ikke mærker det i stille vejr, fiser der stadig varme ud, hvilket hverken er godt for klimaet eller din varmeregning.